Hayvanlardan Bulaşan Cilt Hastalıkları

Hayvanlardan Bulaşan Cilt Hastalıkları

Hayvanlardan bulaşan cilt hastalıkları hayvanların kaynaklı virüs, bakteri, mantar gibi etkenler sebep olur. Sığır çiçek hastalığı insanlara bulaşan cilt hastalıklarından biridir. İlk olarak sığırlarda ortaya çıkan hastalık insanlar için bulaşıcıdır.

Ayrıca diğer memeli hayvanlara da bulaşabilir. Hayvan sağılırken eller yoluyla insanlara bulaşır. Deng humması görülebilen bir diğer hastalıktır. Bu hastalık ülkeler arasında yayılabilen ve oldukça bulaşıcı olan bir hastalıktır.

Sivrisinek gibi hayvanlar da kıtalar arası seyahatte bulunabilirler. Ticari gemiler sivrisinek gibi hayvanların farklı ülkelere taşınması için oldukça müsait oluyorlar. Deng humması sivrisinekler aracılığı ile bulaşır. Hastalık belirtileri görüldüğü anda tedavi altına alınmalı ve yayılmasına engel olunmalıdır.

Hayvan Hastalıkları

Hayvanlardan insanlara bulaşan bir diğer hastalık da papağan hastalığıdır. Bu hastalık çocuklar ve bağışıklık sistemi düşük olan yetişkinler için tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Hayvanlardan bulaşan cilt hastalıkları muhakkak tedavi edilmesi gereken hastalıklardır.

Bu hastalığa güvercin, muhabbet kuşları, papağan gibi kuşlardan bulaşır. Bakteriler hastalığın bulaşmasına neden olur. Hayvan dışkıladığında dışkı kurur ve daha sonra mikrop tozla havaya yayılır. En bilinen ve riskli hastalıklardan biri de kuduz hastalığıdır.

Öldürücü olabilen kuduz muhakkak en baştan tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Eğer tedavide geç kalınırsa kötü sonuçları olabilir. Hayvan ısırması ya da solunum yoluyla bulaşabilen bir hastalık olarak ülkemizde de sık görülür.

Hayvan Hastalığı Belirtileri

İnsanlarda olan hastalıklar gibi hayvanlardan bulaşan hastalıkların da belirtileri olur. Bu belirtilere göre teşhis koyulur. Hayvanlardan bulaşan cilt hastalıkları tedavi uygulaması hızlı uygulanırsa tedavi edilebilen hastalık türleridir.

Kedi tırmığı hastalığı görülen bir diğer hastalıktır. Çocuklar için oldukça tehlikelidir. Kedi ısırması ya da tırmalaması ile geçen bir hastalıktır. Hastalık taşıyan hayvan vücudunda virüs taşır ve kendisi hastalanmadan da başkasına bulaştırabilir.

Isırma ve tırmalama sonucu oluşan yara çevresindeki lenf bezlerinde şişme meydana gelir. Yüksek ateş yapar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer hastalık da şarbondur. Bu hastalığı sıcak kanlı hayvanlar bulaştırır. Deriden, solunum yolundan, yiyeceklerden bulaşabilir. Deride püstül, aşırı bitkinlik belirtileri vardır.

Telefon
WhatsApp
Adres Tarifi
İnstagram