Hangi Durumlarda Yavru Kedi Acilen Veteriner Hekime Gösterilmelidir

Hangi Durumlarda Yavru Kedi Acilen Veteriner Hekime Gösterilmelidir

Merhaba kediseverler! Hepimiz tarafından bilinen evcil hayvanlarımızın sağlığı bizim için oldukça önemlidir. Bu nedenle, özellikle yavru kedilerin sağlık gözetiminde tutulması gerekir. Ancak hangi yuvaları yavru kedi acil bir şekilde veteriner hekime gösterilmelidir? Bugünkü blog yazımızda bu sorunun cevabını özet bir şekilde ele alıyorsunuz. Hazırsanız başlayın!

Yavru kedi açısından en az 3 aylık olana kadar daha hassas oldukları ve sürekli bakım gerektirdikleri için, veteriner hekim gösterilmelidir. Özellikle de yavrular, sık sık hastalanabilirler ve bu durumlarVeteriner Hekimi bir hastane ortamında görülmelidir. Ayrıca, yavrular neredeyse hiçbirşeyi bilmezler çünkü onlar için her şey yeni ve heyecan vericidir. Bu nedenle, eğer yavru kediye sahibiyse tam olarak ne yapacağını bilmek zorundadır.

Yavru kedi, sadece birkaç hafta içinde doğar ve bu dönemde onlar için çok önemlidir. Bu yüzden, yavru kedi sahibi olmak isteyen herkesin, onları nasıl bakacağını bilmesi gerekir. Bununla birlikte, bazı durumlarda yavru kedi acilen veteriner hekime gösterilmelidir. Aşağıdakilerden herhangi biri söz konusu olduğunda, hemen bir veteriner görünümünde bulunmalısınız:

-Yavru kedi ağlama ya da inlemeleri
-Ateşli ciltse
-Çok halsiz ya da susuz hissediyorsa
-Gördüğünüz bir yara veya enfeksiyon var ise
-İshal ediyor veya kusuyorsa
-Genel olarak sağlıklı gibi görünmüyorsa

Yavru kedinin ağzında sivilce, çok sayıda diş eti çürüğü veya kanaması gibi durumlar veteriner hekimlerince acilen görülmesi gereken durumlardır. Ayrıca, yavru kedilerde görülen öksürük, nefes darlığı, halsizlik, ishal, vücut ağrıları da acilen tedavi edilmelidir. 
Veteriner hekimleri, yavru kedinin penceresinden hava alabileceği bir ortamda tutulmasının önerildiğini de belirtmektedir. Ayrıca, yavru kedilerin ellemelerinden ve herhangi bir enfeksiyon riskine karşı da dikkatli olmaları uygun olacaktır. Yavru kediler sadece sağlıklı besinlerle beslenmelidir. Kedinin temiz ve güvenli bir su kaynağına erişimi de olmalıdır.

Yavru kedinin aşağıdaki durumlardan herhangi birinde olması halinde bayraklı veteriner hekime gösterilmesi gerekir: 
1. Kedinin ağzında kötü kokulu bir akıntı varsa.

2. Kedinin sürekli içinde bulunduğu ortamda artan soğukluk veya sıcaklık seviyeleri olursa.

3. Kedinin düzenli olarak yemek için çabalamadığı ya da yemeği reddettiği durumlar olursa.

4. Kedinin ishal, gaz, yaygara yapan veya vücudunda garip lekeler oluşmuştur. 

5. Kedinin vücudunda birden fazla garip ses veya acı verici hareketler oluşur. 
6. Kedinin yutkunma bozuklukları ya da nefes almada zorluklar gibi garip semptomlar gelişmişse.

Telefon
WhatsApp
Adres Tarifi
İnstagram