Bayraklı’da Veteriner Kliniği

Bayraklı’da Veteriner Kliniği

Bayraklı’da Veteriner Kliniği

Veteriner kliği evcil hayvan kapsamına giren tüm hayvanları, çiftlik hayvanlarını ve diğer diyebileceğimiz sokak hayvanlarının tıbbi durumlarını inceleyen ve hastalığı bulunuyorsa teşhis ve tedavi eden merkezlerden biridir. Tıpkı bir hastane gibi görev alanına sahip olan veterinerler günümüzde son derece gerekli yerlerden biridir. Doğru hizmet verebilmek adına her veteriner kliniğinin en iyi standartlarda çalışmaya sahip olduğunu belirtmek kısmen mümkündür. Bu konuda isim yapmış yerlerden biri olan Origo veteriner kliniği işini en profesyonel şekilde yapan ve sürdüren yerlerin başında gelmektedir. Yeri ise Bayraklı’dadır. Bayraklı’da veteriner kliniği arayanlar için en iyi çözüm adresi olan bu yer birçok evcil hayvan sahibi açısından muazzam bir destek sayılır.

Veteriner Hekimlik

Veteriner hekimlik genel olarak evcil, sokak, çiftlik hayvanları ile ilgili olan bir alandır. Aynı zamanda bilim dallarından biridir. Dünyada yaşayan her tür hayvanlar için hastalık tanısı koyabilen ve hastalıklarda iyileşmesi adına çalışmalar yapan kişilerdir. Önemli bir meslek dalı olmasının yanı sıra sağlığı ve bakımı konusunda uzmanlığa sahip kişiler veteriner hekim olarak adlandırılmaktadır. Bunun beraberinde veteriner hekimlik dalıyla ilgili önem taşıyan konulardan biri de insanlara bulaşan hastalıklar konusudur. Bildiğiniz üzere birçok kişi evcil hayvan sahibidir. Sahiplenme içgüdüsünün giderek artış gösterdiği dünyamızda ne yazık ki hayvanlardan insanlara bazı hastalıklarda bulaşabilmektedir. Örnek verecek olursak; evcil hayvanların ev yemeği yemesi sonucu bitlenmesi ve evcil havyan sahibine bulaşması bunlardan biri sayılır.

Veteriner Hekimin Görevleri

Veteriner hekimin görevleri doğrultusunda aşağıda sıralayacağımız maddeler özetlenmiş hali olacaktır.

  • Hayvanların beslenme şekliyle ilgili bilgi verme, üreme konularında yardımcı olma, ıslahı, iyileştirme süreci ve yetiştirilmesinde rol alma
  • Hayvanların sağlık tedbirleri açısından önlem alması
  • Hayvanlarda görülebilen hastalıkların tanısını koyabilmesi
  • Hastalıklarda ilaçla tedavi yöntemlerini uygulaması ya da cerrahi bir operasyon gerektirdiğinde bunu yapabilmesi
  • Hayvandan insana geçebilecek hastalıkların önlenmesi
  • Hayvanın mevcut hastalığına dair gerekli denetimi yapması
  • Hayvan gıdasının tüketime uygun bir şekilde hazırlanması ve gıdalarıyla ilgili evcil hayvan sahiplerine bilgi vermesi

Veteriner Hekim Nasıl Olunur?

Veteriner hekim nasıl olunur sorgulaması bu alanda yapılan genel bir araştırma türüdür.  Öncelikle hayvan sever her insanın veteriner hekim olamayacağını belirtmekte fayda vardır. Çünkü alelade bir meslek türü değildir. Hayvanlara aşina olmakta yeterli sayılmaz. Eğitim süreci açısından üniversite sınavında geçerli sayısal puanın alınmış olması gerekir. Bu doğrultuda 5 yıllık eğitim süreçlerini tamamlarlar. Veteriner hekim olan kişiler kendi merkezlerini açabilmekte veya belli bir veteriner kliniğinde iş başı yapabilmektedir. Bu konuda uzmanlaşmış bir adres olan Origo veteriner kliniği hayvan dostu bir klinik olup en deneyimli ekibe sahip olmasıyla öne çıkan adreslerdendir. Herhangi bir hayvan hastalığında hızlı teşhis ve tedavi sürecini başlatmaktan çekinmemektedir.

Veteriner Nelere Bakar?

Veteriner nelere bakar sorgulaması aslında geniş bir cevap listesiyle belirtilecek sorudur. Egzotik hayvanlar, balık türleri, kanatlı hayvanlar, çiftlik hayvanları, sokak hayvanları ve evcil hayvanlara bakan bir bilim dalıdır. Tıpkı insan anatomisine bakan bir hekim gibi onların görevi de dünya üzerinde yaşayan tüm canlılara aynı ölçekte sağlık bakımı hizmeti sunmaktır. Hayvanlar âlemi çok geniş olmakla beraber her hayvanda bulunabilen rahatsızlık türleri de çok farklıdır. Örneğin; evcil ev kedilerinin ev yemekleriyle bitlenmesini örnek verebileceğimiz gibi yine ev yemeği tüketen hayvanlarda tüy dökme sorunu yaşanması da bunlardan biri olarak yorumlanır. Hayvan hastalıkları dikkate alınması gereken bir konudur. Çünkü bulaşıcı birçok hastalığı insanlara yayabilmeleri mümkündür.

Veteriner Kliniğinde Neler Bulunur?

Veteriner kliniğinde neler bulunur sorgulamasına yönelik aşağıda belirteceğimiz maddelerin hayvan bakımı ve acil bir durumda nereden yardım alacağınız konusunda destek olacak gereçler olacağını belirtebiliriz.

  • Pet yakalığı
  • Bandajlar
  • Alçılı sargılar
  • Hızlı test kitleri
  • İntraketler
  • Veteriner enjektörleri, cerrahi ipler, steril serviyet örtüleri
  • Portegü
  • Kısırlaştırma Çengeli, Kulak yabancı cisim pensi
  • Cerrahi Setler, Ekartör
  • Hemostatik pensler, Cerrahi operasyon önlüğü, dezenfektan ürünler
  • Doğum Ekipmanları
  • Pet Ekipmanları
  • Suni tohumlama Ekipmanları

Yukarıda ayrıntılı şekilde özetlediğimiz maddelerin haricinde de birçok malzeme ve araç-gereç bulunmaktadır. Origo veteriner kliniği doğrultusunda aradığınız doğru hayvan bakımına erişim sağlamanız ve hastalığından kurtulmasını sağlayacak ekipmanlara ulaşmanız mümkün olacaktır.

Telefon
WhatsApp
Adres Tarifi
İnstagram